Nærøyfjorden og Aurland

Det er noe helt speseielt å være på tur i Nærøyfjordområdet. Her finner vi trange fjorder omringet av stupbratte fjellsider. Nærøyfjordområdet består av flere natrurreservat og landskapsverneområder og utgjør sammen med fjellene rundt Nærøyfjorden også fjellområdet rundt Aurlandsfjorden og Fresvikbreen.

På sørsiden av Sognefjorden, mellom Vossefjellene og Stølsheimen i vest og Skarvheimen i øst ligger Nærøyfjorden og Aurland. Rundt de vakre og smale fjordarmene i Nærøyfjordområdet er det ypperlige turmuligheter. Fra toppen av de stupbratte fjellsidene finnes flere spektakulære utsiktspunkter.

 

Bakkanosi er en topp som ligger på Nærøyfjordens vestside og har et av Nærøyfjordens fineste utsiktspunkter. Herfra har en flott utsikt over fjordens løp nordover. I horisonten er det flott utsikt mot Hurrungane og Jostedalsbreen. Bakkanosi gås best fra Jordalen på sti gjennom Slettedalen. Turen kan gås på en dag og tar omtrent 8 timer begge veier, med mindre du tar med deg teltet for å få med deg soloppgangen fra en av de mange fjellhyllene.

 

Breiskrednosi kjennetegnes lett ved sin stupbratte fjellside. Hit kan en faktisk komme seg opp fra Nærøyfjord siden. Fra bygda Tufto starter stølsveien Rimstigen. Den går bratt oppover fjellsiden til Skarsvannet, men er en godt opparbeidet rute ved hjelp av sherpa-arbeid. Herfra går en videre mot Rimstigfjellet (1.299 moh) og Breiskrednosi (1.189 moh), hvor en kan få en heftig opplevelse om en tør å stikke hodet over kanten.

 

Et annet flott utsiktspunkt er Kalvsnesnosi, som er en noe lenger tur om en ikke kommer sjøveien. Kalvsnesnosi (1.093 moh) ligger på østsiden av Aurlandsfjorden og er spesiell fordi det er nettopp her Nærøyfjorden og Aurlandsfjorden møtes.

 

Fra Prest (1.478 moh) ved Aurlandsvangen har en spektakulær utsikt over Aurlandsfjorden.

Auland og området rundt Nærøyfjorden er også flotte turområder vinterstid. Blåskavlen (1.809 moh) er den høyeste toppen i Aurland og er en populær skitur vinterstid.

 

I Aurland ender også den populære turen gjennom Aurlandsdalen , som starter ved Geiterygghytta i Skarvheimen.

 

 

Sammen med et område rundt Geirangerfjorden ble Nærøyfjordområdet i 2005 skrevet inn på UNESCOS verndensarv liste og er dermed Norges første naturområde som har havnet på den prestisjetunge World Herigtage List.

Nærøyfjorden

Norges vakreste fjorder

Nærøyfjorden og Aurlandsfjorden er omringet av stupbratte fjell som er flotte turområder med spektakulær utsikt.

Turer ved Nærøyfjorden

Bakkanosi

Fottur

Prest

Fottur

 

 

Copyright © 2017. Tinderangel.no Snow-Trekker.com. All Rights Reserved admin@tinderangel.no