Hurrungane

På tur i Jotunheimen er det ikke til å unngå å legge merke til de forlokkende, ville, toppene i vest, Hurrungane. Her finner en høye alpine fjell, med bratte stup og breer. Hurrungane er spesielt mye besøkt av klatrere og topptur skikjørere. Her finnnes mange av Norges mer krevende topper, så vel som enklere turer. Det mest imponerende synet av dem alle er kanskje Storen eller Store Skagestølstind - landets tredje høyeste fjell.

Hurrungane er et av de mest alpine fjellområdene vi har her til lands. Fjellene er høye og spisse med omliggende bratte brefall. Her ligger hele 24 topper på over 2.000 moh (primærfaktor over 30m) og Norges 3. høyeste fjell Store Skagestølstind er lett å få øye på midt i Hurrungane.

 

I Hurrungane er det et variert utvalg av turmuligheter. På grunn av det alpine landskapet er Hurrungane blitt spesielt populær blandt klatrere. Store Skagestølstind er et svært populært klatremål for mange. Om våren blir Hurrungane mye besøkt av skiskjørere.

 

Her er et eldorado av toppturer for ski, med topen av Store Ringstind som en av de mest populære turmålene. I tillegg finnes en rekke alpine topper som har lange rygger egnet for skiskjøring. Dyrhaugsryggen, Lauvnostinden, Soleibotntindane og Austanbottstindane er gode forslag for topptur med lang skikjøring.

 

Det er noe helt eget å stå på en av toppene blandt fjellene i Hurrungane. Dyrhaugstindane ligger nok så sentralt midt i Hurrungane og herfra har en utsikt mot Storen og Skagestølstindane i øst og Store Ringstind i vest.

 

 

Mange av turene i Hurrungane har lange anmarsjer, da det er lite overnattingshytter inne i fjellområdet. Enkleste utgangspunktet for turer inn i Hurrungane er Turtagrø. Her ligger hotell som er åpent stort sett i forbindelse med åpningen av riksvei 55 over Sognefjellet.

Storen eller Store Skagestølstind er blitt et populært turmål for dem som ønsker å utfordre seg på klatring. I sommersessongen er det daglige turer til toppen med fører. Toppen er den høyeste i Hurrungane og gir enestående utsikt i alle retninger. Historien forteller om William Cecil Slingsby sonderte toppen i hele fire år før han som første bestiger klatret toppen alene, mens hans turfølge bestående av Knut Lykke og Manuel Mohn ble stående igjen å vente i det som i dag heter Mohns skar.

Hurrungane

Norges mest alpine fjellområde

På grunn av sitt alpine landskap er Hurrungane flittig besøkt av klatrere og andre fjellsport entusiaster. Her finner en også en rekke fine skitopper.

Hurrungane byr på spennende eventyr for både skigåere, klatrere og topptur entusiaster. Her ligger mange av landets villeste fjell og turen starter ofte fra Turtagrø, et populært utgangspunkt for luftige fjellturer siden 1870-årene.

Fra Dyrhaugstindane har en praktfull utsikt over majestetiske Store Skagestølstind og resten av de ville fjellene i vestre delen av Jotunheimen.

Turer i Hurrungane

Copyright © 2017. Tinderangel.no Snow-Trekker.com. All Rights Reserved admin@tinderangel.no