Hardanger

Få områder i Norge byr på så mye variasjon i landskapet som Hardanger. Her finner en høye og bratte fjell som stuper bratt ned i fjorden, noen av Norges største breer og høye fossefall. Hardanger er området rundt Hardangerfjorden med sine dramatiske fjordarmer. Her finner en fjellområder som Hardangervidda, Folgefonna og Kvamskogen - et eldorado med turmuligheter i vilt og vakkert Vestlandslandskap.

Hardanger er området rundt Hardangerfjorden og er preget av variert landskap med høye fjell som stuper bratt ned i fjorden, breer og mange høye fossefall. Hardangerfjorden er Norges nest lengste fjord og også regnet til å være verdens tredje lengste.

 

Hardanger har to av landets største breer med Folgefonna og Hardangerjøkulen.

 

Helt vest i Hardanger ligger fjellplatået Kvamskogen, som er et populært friluftsområde på Vestlandet. Her er det mulig å gå flotte skiturer i spennende og variert terreng. Tveitakvitingen (1.299 moh) er et populært turmål på grunn av sin flotte utsikt over Hardangerfjorden, Rosendalsalpene og Folgefonna. Også havet sees fra Tveitakvitingen.

 

Jo lenger inn i Hardangerfjorden vi kommer, jo mer dramatisk blir landskapet. Innerst i Hardangerfjorden stuper viddelandskapet, som ligger på 900- 1.200 moh, bratt ned i fjorden.

 

Fra Øktarnuten (1.284 moh) ved Eidfjord er det storslått utsikt mot Simadalsfjorden, Simadalen og Hardangerjøkulen.

 

Som på resten av Vestlandet er været ofte en utfordring. Her er mange nedbørsdager, da skyene har en tendens til å trekke inn fra havet og samle seg rundt fjellene innerst i fjordområdet. Ofte ligger skydekket tett, men når klarværet først kommer er Hardanger et fantastisk turområdet med et vakkert skue fra de flotteste toppene

På grunn av de mange nedbørsdagene i Hardanger kan det bli snørike vintre i høyden. Dette betyr en lang og flott ski sessong med mange spennende toppturmuligheter med flott utsikt.

 

Helt innerst i Hardangerfjorden finner vi blandt annet flotte skitopper som Oksen og Midtfjell og litt lenger ute ved tettstedene Norheimsund og Øystese finner vi Torefjell og Skrott.

 

En skiklassiker på våren er turen fra Finse over Hardangerjøkulen med nedkjøring til Simadalen.

 

I området rundt Sørfjorden er det også flotte toppturmuligheter . Fra østsiden er Lofthus og Kinsarvik fine utgangspunkt for toppturer med usikt. På vestsiden er Grimsnuten, Torsnuten, samt de mange rutene opp til brekanten av Folgefonna flotte turmuligheter.

 

En stor klassiker i området er skitur over Folgefonna. Det finnes mange muligheter for breføring med guide. Bergen og Hordaland Turlag og Kvam Turlag arrangerer mange fellesturer i området rundt Hardanger.

Hardanger

Der vidde og fjell stuper ned i fjorden

Hardanger er området rundt Hardangerfjorden og er preget av variert landskap med høye fjell som stuper bratt ned i fjorden, breer og mange høye fossefall.

Midtfjell (1.255 moh) er et utmerket skifjell for topptur med en fantastisk utsikt over det ville fjellandskapet rundt Hardangerfjorden, med Hardangerbrua liggende like under oss.

Den markante toppen Oksen innerst i Hardanger er kjent for å ha noe av den beste utsikten som finnes i området. Oksen er en fin skitopp med panoramautsikt over fire fjordarmer og hele Hardanger.

Fra toppen av Tveitakvitingen i Hardanger får en et fantastisk skue over fjord, alpine fjell, vidde, bre og havet.

Torefjell er topptur med utsikt over vakre Hardangerfjorden, Folgefonna og mot Hardangervidda.

Den historiske Bispeveien er en sti som starter innerst i Simadalen og tar seg opp den bratte fjellsiden mot vidden. Langs med bratte stup går stien videre inn til Hardangerjøkulens brearm Rembedalskåka. Dette er turen i vilt og rått Vestlands-landskap.

Turer i Hardanger

Bispeveien fra Simadalen

Fottur

Iendefjell

Topptur ski

Kvamskogen

Skitur

Midtfjell

Topptur ski

Oksen

Topptur ski

Torefjell

Topptur ski

Tveitakvitingen

Topptur ski

Øktarnuten

Fottur

Måbøberget og Vøringsfossen

Fottur

 

 

Copyright © 2017. Tinderangel.no Snow-Trekker.com. All Rights Reserved admin@tinderangel.no