Bergen og byfjellene

Byen mellom de syv fjell byr på masse flotte fjellturer, lett tilgjenglige fra Bergen sentrum. Byens plassering blandt øyer og fjorder gjør landskapet variert. Få andre byer byr på flottere utsikt enn det du får fra byfjellene i Bergen. Her har vi samlet noen flotte bynære turer i Bergen.

Selv mange av storbyene i Norge byr på flotte naturopplevelser og Bergen er en av disse. Bergen er omringet av fjell på alle kanter og det er mange fler enn 7 av dem. På kort tid kan en komme seg fra sentrum og storbyen, opp i høyden og ut i naturen.

 

Det høyeste fjellet i Bergen ligger noe lengre unna sentrum og i et eget fjellmassiv. Gullfjellet (987 moh) er en flott skitur vinterstid. Turen startes oftest enten fra Gullbotn eller Totland. Over fjellmassivet er det oppført en rekke større varder som viser vei.

 

 

Den mest kjente turen blandt byfjellene er turen over vidden, fra Fløyen til Ulriken (643 moh) - via Storfjellet (662 moh).

Turen over vidden begynner på grusvei, som går over til godt vardedet sti. Turmålet er den høye telemasten som står like ved Ulriken og turen gås på 4- 5 timer. Fra Fløyen går turen til Rundemannen. Herfra går turen rundt dalen med Svartediket over Vardegga og Storfjellet til Hauggjelsvarden, før siste stykke bort til Ulriken og Ultrikstårnet.

 

Vinterstid er byfjellene som omkranser byen ofte snøbelagt og turene kan gjøres på ski.

 

 

Like sør for Bergen sentrum ligger Løvstakken (477 moh), som utgjør et av Bergens syv fjell. Turen er relativt kort og enkel, men gir flott utsikt over den stolte byen omgitt av fjorder, øyer og fjell.

Blåmanen og Rundemanen (568 moh) er to andre flotte topper som en gjerne går fra Fløyen. Toppene har flott utsikt vestover over store deler av byen og ut mot havet.

Byfjellene i Bergen

Bynære turer fra byen mellom de syv fjell

Bergen er omgitt av turområder som innbyr til flott utsikt. Vinterstid kan en også spenne fast skiene og gå over vidder og byfjell.

Ulriken har en fantastisk utsikt over byen og havet. Fra Ulriken kan en gå turer innover det Bergenserne kaller vidden.

Rundemanen er en flott tur som en ofte går fra Fløyen. Toppen er noe mer tilbaketrukket fra byen, men har flott utsikt mot Ulriken, byen og havet. Fra Rundemanen er det spesielt flott å få med seg solnedgangen.

Løvstakken er et av byfjellene i Bergen som har by på alle kanter og derfor er en ekstra flott utsiktstopp.

Turer i Bergen

Løvstakken

Fottur

Rundemanen

Fottur

Ulriken

Fottur

 

 

Copyright © 2017. Tinderangel.no Snow-Trekker.com. All Rights Reserved admin@tinderangel.no