På ski langs Langeskavlen i Jotunheimen

 

Langeskavelen er en flere kilometer lang fjellrygg som strekker seg høyt i terrenget mellom Eidsbugarden og Uranostinden. Langeskavltinden (2.014 moh) er det høyeste punktet langs fjellryggen og ligger i den nordlige enden. En skitur over Langeskavelen byr på flott utsikt over store deler av Jotunheimen og selve Langeskavltinden er omkranset av breer og majestetiske fjell.

Turen over Langeskavlen er en flott tur på ski. Den bærer sitt navn med sitt rette, da ryggen er flere kilometre lang. En glemmer likevel å tenke på dette når en går over ryggen, da utsikten er så flott som den er.

 

Langeskavlen er fin å gå med Langeskavltind (2.014 moh) eller Uranostind som turmål. Det er også fult mulig å nå innom begge toppene på samme tur om en har godt driv.

Det er enkelt å bevege seg opp og over Langeskavlen og ryggen er svært bred. Vi gikk turen fra Eidsbugarden og opp til Sløtatjernet hvor det er enkelt å ta seg opp til starten på ryggen. Herfra går det jevn og fin stigning opp mot selve toppflaten.

 

Under oppstigningen er det en kjempe flott utsikt over Eidsbugarden og Tyin og etterhvert kommer også Falketind skikkelig til syne.

 

Skavelens høyeste midtpunkt er på 1.878 moh. Her er det fint med en liten pause. Nå har også Uranostind kommet skikkelig til syne og vi ser ned mot Uranosbreen på ene siden av ryggen og Mjøledalsbreen på andre siden. Herfra går det nedover et stykke i retning Langeskavltinden.

På 1.752 moh er det mulig å ta seg enkelt ned på Uranosbreen eller fortsette videre oppstigning mot selve Langeskavltinden. Det går også an å ta seg ned på Uranosbreen lenger oppe mot toppen, dersom en skal mot Uranostinden og ønsker å bestige Langeskavltinden først.

Langeskavltinden

2.014 moh

61°25′40″N 08°10′43″Ø

Vang, Oppland, Norge

Langeskavlen bærer sitt navn med sitt rette, da ryggen er flere kilometre lang. Her går en med utsikt til majestetiske tinder og spektakulære breer.

Turer i nærheten

Galdeberget

Topptur ski

Eidsbugarden

Hytte til hytte

Uranostinden

Skitur

Kyrkja

Topptur

Leirvassbu

Hytte til hytte

 

 

Copyright © 2017. Tinderangel.no Snow-Trekker.com. All Rights Reserved admin@tinderangel.no