Toppturer på ski i Hardanger

 

Hardanger og området rundt Hardangerfjorden er preget av variert landskap med høye fjell som stuper bratt ned i fjorden. Mye nedbørsmengder gjør at området har gode snøforhold og toppene rundt Hardangerfjorden er ypperlige skitopper. Bli med og opplev noen av de flotteste toppturene på ski i Hardanger.

Hardanger er området som omkranser Hardangerfjorden og starter ytterst i vest med kommunene Kvam og Jondal og strekker seg øst helt inn til Eidfjord og sørover langs Sørfjorden til Odda. Langs hele fjorden strekker det seg høye fjell som blir brattere jo lenger inn en kommer. Ved Eidfjord og den østlige siden av Sørfjorden i Ullensvang og Odda stuper fjellplatået Hardangervidda ned i fjorden. I tillegg til deler av Hardangervidda ligger også deler av Folgefonna i Hardanger.

 

I Kvam finner vi fjellområdet Kvamskogen som er et populært turområde. Her finner vi skitopper som Tveitakvitingen og Iendefjell. Kvamskogen pleier å være et snørikt område med mulighet for mange fine fjellskiturer. Fra Kvamskogen er spesielt utsikten over mot Rosendalsalpene og Folgefonna et flott skue.

Langs hele Hardangerfjorden finner en spektakulære turer til topper som har utsikt over fjorden, Hardangervidden og Folgefonna. Mange av disse egner seg også godt som toppturer for ski.

 

Rundt tettstedene Øystese og Nordheimsund ligger toppene Torefjell og Skrott, som begge er fine skitopper.

 

En av de kanskje flotteste toppene i Hardanger er Oksen som ligger lenger inn i fjorden, rettere sagt en topp som er omkranset av hele fire fjordarmer og gir en spesielt fin utsikt inn i Sørfjorden. Oksen er den første av tre fine skitopper som ligger på rekke og rad, med nabotoppene Ingebjørgfjellet og Midtfjellet. Midtfjellet er en fin topptur fra Ulvik og har en spektakulær utsikt med sin beliggenhet stupbratt over Hardangerbroen.

Mellom Hardangerfjorden og fjordarmen Sørfjorden ligger Folgefonnhalvøyen. Her ligger Folgefonna som delvis ligger i Hardanger. På Folgefonnhalvøyen finnes mange muligheter for toppturer på ski og sessongen er lang. Helt nord på Folgefonna, innerst i Jordalen, ligger Folgefonna Sommerskisenter. Skisenteret må så og si graves ut hver vår på grunn av de store snømengdene.

Toppene helt innerst i Hardangerfjorden og på østsiden av sørfjorden er mer bratte. Her møter Hardangervidda fjorden og flere steder i stupbratt terreng. Men også her finnes flere flotte topper som er egnet for toppturer på ski.

 

Hardanger er mer enn bare plommer og brudeferd. Her finner en perler av toppturer i idylliske omgivelser med ulik vanskelighetsgrad. Det kan være mye snø i området, som preges av mye nedbør. Snøen er ofte tung og en skal være oppmerksom på ras i området.

Tre fine toppturer på ski på Kvamskogen

Hardanger

Fjellene rundt Hardangerfjorden har utsikt til fjord, fjell, vidde og isbre.

Skarvheimen er fjellområdet der øst møter vest. Her kan en gå flotte turer i et snørikt område med vide flyer, høye skarver og dype daler.

Den markante toppen Oksen innerst i Hardanger er kjent for å ha noe av den beste utsikten som finnes i området. Oksen er en fin skitopp med panoramautsikt over fire fjordarmer og hele Hardanger.

Midtfjell (1.255 moh) er et utmerket skifjell for topptur med en fantastisk utsikt over det ville fjellandskapet rundt Hardangerfjorden, med Hardangerbrua liggende like under oss.

Fra toppen av Tveitakvitingen i Hardanger får en et fantastisk skue over fjord, alpine fjell, vidde, bre og havet.

Torefjell er topptur med utsikt over vakre Hardangerfjorden, Folgefonna og mot Hardangervidda.

Turen opp til Iendafjellet (Såta) over Byrkjefjellet er en fin topptur kort unna Bergen. Turen byr på vakkert skue over havet, fjord, fjell og bre, med Hardangerfjorden, Folgefonna og Rosendalsalpene i kulissene.

Toppturer i Hardanger

Iendefjell

Topptur ski

Kvamskogen

Skitur

Midtfjell

Topptur ski

Oksen

Topptur ski

Torefjell

Topptur ski

Tveitakvitingen

Topptur ski

 

 

Copyright © 2017. Tinderangel.no Snow-Trekker.com. All Rights Reserved admin@tinderangel.no