Toppturer

 

Det er noe helt spesielt med å stå på toppen av et høyt fjell. Variasjonen spenner fra fjell som faller bratt ned i en fjord til ensliggende topper på en vidde med et utrolig synsskue. Etter å ha jobbet mot alle høydemetrene og motbakkene er belønningen ofte et fantastisk skue og morsom nedkjøring på ski. Noen ganger får en kjenne på følelsen av luftig eksponering og stegjern, isøks og kanskje også klatreutstyret må frem for å komme helt til toppen.

Det å gå topptur er i vinden og spesielt på vinterstid har det aldri tidligere vært mer populært å feste feller på ski med løse heler i bindingen for å få spektakulær utsikt og morsom nedkjøring på ski. Randonnée er blitt et begrep også i den norske fjellheimen.

Det finnes utallige flotte toppturmål i Norge. Noe som skiller Norge fra Alpene er at toppturfjellene ofte stuper rett ned i en fjord eller havet, noe som gir en helt spesiell magi og følelse. Velkommen på topptur!

Toppturer i Hardanger

Hardanger byr på toppturer med utsikt over

fjell, fjord, breer og havet.

Den markante toppen Oksen innerst i Hardanger er kjent for å ha noe av den beste utsikten som finnes i området. Oksen er en fin skitopp med panoramautsikt over fire fjordarmer og hele Hardanger.

Fra toppen av Tveitakvitingen i Hardanger får en et fantastisk skue over fjord, alpine fjell, vidde, bre og havet.

Torefjell er topptur med utsikt over vakre Hardangerfjorden, Folgefonna og mot Hardangervidda.

Besshøe er den dominerende kjempen som ligger ved Gjende og ruver over både Besseggen og Knutshøe.

Galdeberget (2.075 moh), som er en del av Gjendealpene, ligger vakkert til ved det langstrakte vannet Bygdin. Vinterstid er dette en ypperlig skitopp.

Tindene på fjellmassivet Kalvehøgde er flotte skitopper som nåes enten fra Valdresflye eller Bygdin. Herfra er en flott utsikt over de spisse tindene i den sør-østlige delen av Jotunheimen.

Toppturer i Rondane

Bli med til tops blandt runde og avblåste topper i Norges eldste nasjonalpark Rondane.

Vi besteg det høyeste fjellet av dem alle i vår eldste nasjonalpark - Rondslottet. Fra toppen fikk vi flott skue utover de øvrige toppene i Rondane, samt Jotunheimen, Dovre og fjellområdene østover mot Sverige.

Vår eldste nasjonalpark Rondane byr på unik natur og et stort utvalg av turmuligheter til karakteristiske topper eller fra hytte til hytte. Høsten har inntatt fjellmassivet øst for Gudbrandsdalen og vi bestemte oss for å besøke den betjente DNT hytten Rondvassbu.

Storronden er den nest høyeste fjelltoppen i Rondane nasjonalpark, men kanskje den enkleste og mest tilgjenglige toppen for besøk. Fjellet kan fungere fint som topptur vinterstid ved gode snøforhold.

Bli med en iskald vinternatt for overnatting på toppen av Skåla i Skålatårnet.

Copyright © 2017. Tinderangel.no. All Rights Reserved admin@tinderangel.no